Söker du foderhäst?

Östragården är ett ponnystall som ligger i Småland, jag var där och provred några ponnyer när jag letade häst. Iaf, där är en ponny (som visserligen står utanför Luleå..) som behöver ny fodervärd. Jag hade gärna tagit den om jag hade haft en till boxplats!! Oh, nothing compares to you heter den. Här är en film: (Om den inte funkar klicka här istället)



Och här hittar du Östragårdens hemsida. Titta bara på den ponnyn alltså!

Ridbanan

Hej! Nu var det jättelängesen jag skrev ett riktigt inlägg så här kommer ett rejält.

Jag och Matilda bestämde oss idag för att ta en heldag i stallet, så vi tog med fika dit, kom dit ungefär vid 11. Då släppte vi ut hästarna i en av de två stora hagarna vi har, vi tog den som inte var så upptrampad. Men Chicko och Notas som är mycket bättre nu skulle ut och springa av sig i dem så vi fick ta hagen bakom stallet, men det gick lika bra!

   

1. Vårt fina fikabord! Rutig duk, a k a halsdel till Menys vintertäcke ger extra myskänsla.
2. Såhär smutsigt är Menys täcke. Ska se ut som halsdelen egentligen.
3. Göran fotade oss när vi hade ridit!

Vi mockade och fixade, sedan fikade vi, mums. Varm choklad är verkligen gott när man är i stallet och fryser! Kommer inte riktigt ihåg vad vi slösade tid med att göra men vi kom igång och red ungefär vid 2-3 i alla fall! Vi bestämde oss för att rida på banan och kanske skutta några små hinder också. När vi var där och red kom en man fram till ridbanan, han hade parkerat sin bil en liten bit bort och började fråga ut oss och prata om Chicko - massor! Han sa att han hade 100 travhästar och en häst som var i "ungefär samma färg som Meny". Lät jättekonstigt verkligen, men han var trevlig. Tillslut gick han i alla fall och när vi ridit färdigt berättade vi för Majwi och Göran. Tydligen har han varit där flera gånger... läskigt! De tror att han är en pedofil eller någonting. Nästa gång ska vi fråga ut honom om massa saker han säkert inte kommer kunna svara på.. Han säger att han bor i Halmstad. Tss.



Meny ridutvärdering:

     
Meny får en morot, en puss och Meny efter ridpasset!
   
Meny hade ju vilat i en vecka när jag var borta, och i torsdags och igår tog vi det ganska lugnt i skogen med skritt och igår trav och lite galopp också, så jag trodde hon skulle vara stel som en pinne, dra som ett lok och spänd som en fiolsträng (haha fina liknelser) men hon var väldigt mjuk i sidorna, jättelätt i munnen, lite spänd i bakbenen, märktes särkilt i galoppen men hon lyssnade faktiskt väldigt, väldigt bra. Jag blev stolt över henne! Hon tuggade ordentligt på bettet, gick endel under men hon längde på benen ordentligt och det var jag glad över. Fina ponny! <3
Vad som gick bra den här gången: Det mesta. Hon var lätt i munnen vilket är väldigt positivt. Traven är hennes bästa gångart iaf :)
Mål till nästa gång: Göra henne mjukare i galoppen, hon var ganska stel nu och vill inte riktigt ta för sig.. Jag brukar behöva galoppera igång henne ordentligt och fort men ridbanan är inte så stor så jag testade på stubbåkern bredvid men där var för lerigt.. men nästa gång!

/Annika

Rosensparre ridutvärdering:

  
Sparre i boxen efter ridpass. Sparre&Jag :) <3

Eftersom den senaste ridningen hade varit uteritter, kändes de som om jobb på banan var nödvändigt! Sparre ville absolut inte samarbeta idag, förmodligen inte jag heller. Ibörjan var han helt okej. Gick framåt, men ville kolla på allt annat och var inte jätte uppmärksam. Galoppen var han super i :) Hoppade små hinder, gick bra. Men sen började han sluta gå framåt. Bakbena hängde inte med, och jag fick inte ihop honom så som jag ville. Men de sista sprången var fint.
Vad som gick bra den här gången: Galoppen var riktigt fin, och där lyssnade han riktigt bra :) Framridning var hyfsad.
Mål till nästa gång: Tänka mer på hur min ridning påverkar honom. (sits, hjälper osv.) Att jag ska vara mer bestämd och konsekvent. Främst konsekvent.

/ Matilda

Hemma!

Hej, nu är jag äntligen hemma! Gran Canaria var jätteroligt, men hemma är ju alltid bäst. Ska bli skönt att komma till stallet imorgon och träffa Matilda igen! Har hittat kameraladdaren nu också så jag kan ta bilder. Vi var på delfinsafari i söndags och fick se MASSOR av delfiner, en flock på 40-50 delfiner! Jag fotade dom lite, så här får ni några delfinbilder (de är ju också djur, haha... :P passar lite in i bloggen iaf) De var hur söta som helst och lekfulla, jag gråter alltid när jag ser delfiner, haha. (Tönt). Kram på er!







Fantastiska djur det där. Och fantastiskt var min lilla Canon kan göra, haha!

/Annika



Hoppning

Hej! Blev ingen lektion idag, för Inger, hon hade ingen möjlighet att komma hit. Men eftersom jag inte har hoppat ordentligt (på banan med riktiga hinder.) på hyfsat länge så fick det bli det :) Sparre var mkt framåt och framridningen gick jätte bra. Hoppade först ett kryss på 30-40 cm, han tycker det var busenkelt och hoppade så lydig så, lyssnar jätte bra med taxeringen osv. Hade sen ett rättuppstående med en markbom framför på 70cm. Tvekade lite första språnget, men tryckte på honom och han kravlade sig över det på något sätt, haha. Det var dock mitt fel då jag inte höll om ordentligt och ramade inte in honom tillräckligt. Hoppade det några gånger till med mer power i min ridning, och då gick det super! :D Gjorde i hop en liten bana och tränade lite även på det. Riktigt duktig är han.

När jag skulle skritta av honom, hoppade jag av, tog upp stiglädrerna och spände upp sadelgjorden och gick en runda med honom ist, så han skulle varva ner :) Min älskade lilla ponny är riktigt snygg nu (y)

Jag har inte ridit Meny någongång, men var ute och gick med henne en dag, så gjorde det även idag. Så hon fick röra lite på sig. Märker att hon har mkt överskottsenergi och busar lite. Inte så konstigt eftersom hon har vilat nu i över en vecka och har samma fodermängd (tror jag?). Imorgon kommer Annika hem och hela stallet längtar nog efter henne minst sagt! Nu blir det fullfräs på våra uteritter, leka med filmkameran i stallet (hahaha) och cykelturer som man håller på att gå omkull var fjärde sekund :D de är saknat minsann! <3

Lovar, lovar, lovar - det kommer nya bilder ;S ska försöka skynda på mig själv lite till bilderna. Brukar alltid vara annika som får klaga lite på mig så går det lättare! Men som sagt, ska ladda över dem jag har på mobilen och fota med digitalkameran - så mer bilder kommer! :D 

/Matilda

Måndag

Hej! idag är det måndag och jag ska väldigt snart till stallet. På onsdag kommer äntligen Annika hem! :D Idag tänkte jag rida ut en runda i skogen, hyfsat lugnt blir det nog. Imorgon kommer Inger (min instruktör), blir förmodligen dressyr :) kan både jag och sparre behöva. Mina loppfrön vill jag väldigt gärna ha hem snart, de har inte ringt än, hoppas de gör det nu de närmaste dagarna. Och att grimman blir färdig :)

Imorgon kommer inlägg om hur lektionen gick - lovar, mer nogrannt och detaljerat ;D har inte varit så jätte duktig på att uppdatera känner jag.. Kram


/Matilda

Tänkte att jag kunde fortsätta här nu :) När jag och mamma skulle ta in hästarna idag, blev det lite fel i början, hehe. Meny blev "rädd" för något så hon höll på att springa omkull mamma. Då blev sparre lite busig och flög upp i luften och så rätt ner. Dumma små ponnyer, haha. Fömodligen hade Meny väldigt mkt överskottsenergi, likaså Sparre. Sparre har dock alltid en massa energi! men de lugnade ner sig ganska snart, så det gick bra. Blev dressyr på åkern intill stallet. Han gick riktigt, snuskigt bra idag :D Galoppen var bättre än någonsin, den är hur fin som helst!

Jag och Annika har pratat om att ställa upp i en clear round snart. Tänkte prata med henne om det när hon kommer hem :) i slutet av februari finns det en hopp clear round på en ridskola hyfsat i närheten. Får väl se hur detta kan sluta :) haha, det kommer nog gå, jag menar Lilla Hansagårds gänger är trots allt det bästa ^^ <3


Hamlet & Frida

Hallå! Jag är inte så bra på att uppdatera känner jag. Mitt löfte om kamera gick skit, men jag har fotat med mobilen. Dock har jag inte laddat över bilderna, men det kommer.

Idag har jag varit med Frida och hälsat på Hamlet, Trampe och Mary. Jag har saknat Hamlet så stört mkt, lite läskigt nästan att träffa honom igen ;S Jag kommer alltid att älska honom på något konstigt vis :) min första ponnykärlek helt enktelt. Men kort sagt, det var en mkt mysig dag, härligt att träffa Frida igen :D


Till vänster: Hamlet Till höger: Jag och hamlet 06 :) <3

Annikas pappa Henrik, tog ut hästarna idag, så jag tog in dem vid 4 :) Hann inte rida idag, har massor att plugga, så mockade och borstade bara. Nu måste jag fortsätta plugga, kommer nytt inlägg i morgon :D kramkram

/Matilda

Horse Farm

Hallå! :) Det fick bli Horse Farm idag ist. Pappa och Victor (min bror.) har jobbat, så de har fått båda bilarna så vi inte har kunnat åka ut till Horse Farm förrän nu. Trodde det skulle bli jätte mkt, men loppfröna var slut, och de hade inte allt jag letade efter ;D Men vi beställde iaf loppfrön! Jag fick en grimma broderad (elr, den är inne och ska bli broderad nu.), med Sparres namn :D Köpte även ett tvådelat bett. Funderade länge mellan två elr tredelat, men fick bli två.


Till vänster: Jag och Sparre Mitten: Notas i hagen Till höger: Meny i hagen :)
Lovar att jag ska ta med kameran till helgen och fota - nya bilder behövs!

Chicko är äntligen återställd! Carro har börjat sätta igång han lite försiktigt, och det har funkat bra. Till helgen skulle de testa galoppen, hoppas den också går bra :) Notas var på djursjukhuset igår och tog bort sina stygn. (Om jag elr annika inte har nämnt det, så har Chicko och Notas bråkat i hagen, så de skadade varandra ganska rejält.) Nu ska han komma ut kortare stunder i hagen, proemenader - och tillslut ska man kunnde sitta på han igen!

Idag red jag även Sparre, känns jätte länge sen! Även om det typ bara var 4-5 dagar sen. Skönt att han är frisk :D Hade mkt överskottsenergi och var lite lagom små busig :) Red på banan, skritt och travade lite. Men ville mest känna på honom, och han var bra. Imorgon får det bli uteritt så får vi trava lite mer och se. Skulle försöka rida Meny också. Bara skritta ut en runda, elr gå ut och gå elr något. Mest för att hon ska få röra lite på sig :) Kramkram

/Matilda

Onsdag

Hej! Ett snabbt litet inlägg nu! :) Idag när jag kom till stallet tempade jag Sparre igen, för att vara på den säkra sidan. 37.7 hade han idag :) Carro kom ut lite senare till mig och vi snackade lite om ridningen och så. Hon tyckte jag kunde skritta ut redan imorgon, men tror jag väntar ytterligare en dag- fredag ;)



Man märkte verkligen att Annika inte var där. tyst liksom, hehe. nej men jag saknar henne redan! Hennes pappa Henrik har lovat att ta hand om Meny nu, när hon är borta. Så han kom ganska strax efter jag hade kommit ;D Ganska lugn dag, inga större händelser. Om det inte kommer inlägg imorgon, lovar jag på fredag :D Kram

/Matilda

Tisdag

Hallå! Sparre är frisk igen :D han har inte feber längre, 37.9. Snacka om att jag är glad nu, jag var verkligen hur orolig som helst igår :S Man märkte på honom idag också att han var bättre. Pigga ögon, öronen spikade framåt och högt buret huvud - tack tack tack tack <3 jag klarar inte av när han mår dåligt. Men imorgon drar jag och mamma till Eriks, elr Horse Farm, och köper först och främst loppfrön! MEN - hehhhe, kommer nog bli ännu mer saker också :)

Jag och Annika var ganska flummiga idag, och hon ramlade (hahahah) ungefär halvvägs. Vi hörde typ en hästgnägga, elr något som skulle föreställa ett skrik. Annika bromsade, cyklen stannade, och sen bara weeeebonk. ner på asfalten, där låg hon, raklång och garvade hahah. Sen fortsatta vi, och då säger Annika en as kul grej så jag inte kan cykla rakt! Utan låg ner på cyklen och vilmla omkring, heheh. Men iaf, vi kom äntligen fram till stallet sen (y) Där börjar vi med att fortsätta garva lite, mockade och gav dem mat :)

Sen hotade jag även Chicko idag. "Rör du min häst, cuttar jag dig!" Snacka om att han blir rädd asså! hahha, nej men han är söt den lille pojken (mannen, elr snarare gubben). Imorgon åker Annika till iväg, jag kommer sakna henne :( <3 Det kommer nog tom Sparris göra, och då är det allvar asså! Men hoppas att hon får det skit bra och kommer hem riktigt brun :D så jag får bli ännu mer avundsjuk liksom. När vi cyklade hem, och skulle skiljas åt (hemska tanke.) så hann vi iaf leka några av våra sjuka lekar! haha "bowling & stike" en mkt allvarsam, lek som kräver stor koncentration! Men iaf, kramkram :D


Från Vänster: Annika & Meny :D
Mitten: Chicko, han fick komma med på bild idag eftersom jag var så elak mot honom (a) <3
Från höger: Annika & Chicko :)

/Matilda

Sista inlägget för dagen

Hej! Vi har märkt att vissa av er verkar ta vår blogg väldigt seriöst. Det borde ni sluta upp med. Kram!
/Annika & Matilda

Haflingerföl, någon!?

Hej! Jag och Matilda har fått en liten knäpp idé. Vi vill köpa ett litet haflingerföl! Titta bara hur sött!

   

Vi kan ta hand om honom och göra så att han blir jättemysig och van vid människor och olika saker, sedan kan vi rida in honom. Låter det inte som en bra idé eller!?

Stall-slang

Hallå i stugan! Idag när jag och Matilda kom till stallet så skulle vi börja rykta och skynda oss ut på en ridtur innan det blev alltför mörkt. Då kom Carro (som äger Notas) in i stallet och sa att vi borde tempa Sparre för han hade inte ätit ordentligt och varit väldigt hängig. Så det gjorde vi, och det visade sig att han hade 38,9 (det var uppe på 39 men sjönk igen) Tråkigt! De sjukdomar som vi hann tänka på var:
Kvarka - det är ju så smittsamt så vi hoppades inte på det såklart, men han hade inte hostat och hade inte runnit ur nösborrarna.
Sandkolik - det var mer troligt, både Meny och Sparris har haft det förut. Vi lade loppfrö i Sparres betfor för att vara på den säkra sidan.

Sedan kan det ju vara bara vanlig feber, som kan gå över snart. En vanlig infektion. Han fick iaf fleecetäcke under sitt vanliga täcke och massa pussar! (Och en fläta i pannluggen :P) Vi tempade Meny också men hon hade  bara lite över sin normala som är 37,7, och hon hade 38,1, så vi trodde inte det var något fel på henne eftersom hon åt som vanligt och var pigg och glad.

Nu, över till något lite roligare. Första delen av vår stall-slang-skola!
Idag sa Matilda t.ex.
 - Ey, Annika, checka Sparris!
Checka är ett väldigt användbart stall-ord. Det är även nödvändigt att ha ett smeknamn. Meny kallas för Menyn (snällt!), Mysan, Menysan, matvraket, m.m m.m... Det är absolut jätteviktigt att ha ett smeknamn på sin häst!

Läxa till imorgon: Använd ordet checka så mycket du kan och hitta på ett smeknamn till din häst. Eller har du ett redan? Vad? Skriv en kommentar och berätta! :D

Vi har inte berättat så mycket om de andra två hästarna i stallet, Chicko och Notas.
Här är lite bilder:

Bilderna på Chicko är från sommaren 2007, bilden på Notas är ganska ny

Chicko är ett svenskt halvblod, född -91. Han har tävlats framgångsrikt genom åren i hoppning, dressyr och fällttävlan! Han har haft lite problem med sin rygg på senare tiden. Han hade en skötare från hösten 2007 till hösten 2008, men eftersom han blev värre i ryggen så kunde han inte ridas eller tävlas mer. Han är nu till salu.

Notas är en korsning. Han är också till salu, skulle egentligen åkt för några veckor sedan men bråkade med Chicko i hagen så han blev skadad och står i stallet och vilar tills vidare.

Söndag eftermiddag

Hej! idag kom jag till stallet vid 2-tiden. Började med att mocka och fixa i lugn och ro, tog sedan in sparre & meny :)

Jag behövde verkligen rida igenom Sparre idag.  Marken var inte hård, så red på banan. Blev bara en halvtimme, men det gick så bra så det räckte minsann :) Han har verkligen blivit super, galoppen går det bara bättre och bättre med för varje dag som går. Han är så lättlärd och vill verkligen göra rätt för sig :D



Imorgon blir det förmodligen uteritt med annika & meny :) Kan nästan lova att det kommer inlägg då! Kramkram
/Matilda

Extra extra

Hej! Idag vet jag inte om jag kommer hinna blogga, eftersom jag ska till stallet nu och rida för min tränare (om det går, det är snö idag!) Så här kommer lite aktuella bilder för er att titta på.

Detta är vad jag ser när jag tittar ut genom fönstret. Inte mycket snö, men lite!

Meny och Sparre


Min fina Meny <3


Den dagen vi red på stranden

/Annika


Kallt men fint (y)

Hellu :) idag kom annika hem till mig vid tjugo över tio. vi var framme vid stallet tio i elva. hur lyckades vi?! normalt brukar vi cykla dit på 10-15 minuter.. men hallå, det var faktist skitkallt och motvind, vi får skylla på det. Marken var stenhård, och det var ganska hårt och buckligt över allt, men vi bestämde oss för att rida i skogen. Skrittade bara, sparre bestämde dock sin egen takt när han blev "rädd" för en sten, elr träd, elr typ kvist, elr jag vet inte riktigt vad.. hehe. Annika skulle repa med sitt band, missade tiden, så vi fick skynda oss hem sen igen ^^ så snabbt vi nu kunde.. Mockade och cyklade fort hem.


Till vänster: Meny och Sparre Till Höger: Han älskar mig ser ni väl :D:D

Mitt insläpp idag, så jag cyklade åter igen till Lilla Hansagård och tog in våra ponnyer. För en gångskull gick sparre snabbare, så jag kunde ta dem båda två samtidigt (y) Sen var jag duktig och smörjde sadel och mina träns. borstade schabraket osv. Sen blev det sparre som blev nästa offer! Det blev en mysig kväll minst sagt :) men radion funkar inte, jag förstår inte varför. ok, jag är inte så teknisk, men vi ska nog få ordning på den! Kramkram :D

/Matilda

Lets dance


Hej! Idag vilade både Sparre och Meny, så att vi är ikapp, nu kan de vila samma dagar så jag och Matilda kan rida ihop de andra dagarna. Idag har även Matilda varit och förlängt sitt kontrakt gällande Sparre, tror det blev ett år men jag vet inte, hon får skriva sen för jag har ingen kontakt med henne just nu, haha! Därför blir det ingen träningsdagbok idag. Men imorgon blir det, och på söndag ska jag rida för min tränare Susanne. (En bild på en lektion sommaren 2007 när jag red för Susanne)



mamma, Theia och jag och Meny


/Annika

Häst och katt


Haha, gosig katt! (och klockren låt) Jag vill ha en katt bara så jag kan sätta den på Menys rygg nu. Mjau!

Min ridhjälm!

Hej! Det var någon (Sofia hette du?) som frågade vad för ridhjälm jag har. Det är den här:
Den heter TECHNICAL HELMET och är från Lamicell. Jag har köpt här (klicka) på Hippson, och där kostar den 899 kr (+ lite frakt) Det är en väldigt bra hjälm tycker jag. Den finns i tre färger, grå-svart (bilden) marin-svart (som jag har) och brun-svart. Det finns tre storlekar, S, M och L, eftersom man vrider där bak för att få den att passa, som på en cykelhjälm ungefär. Det är väldigt smidigt, man får plats med mössa och allt möjligt! :D Det är en lättviktshjälm och väger nästan ingenting, otroligt skön att ha på sommaren. Det är verkligen en snygg, bra och prisvärd hjälm!
/Annika

Stranden..såklart

Hej! Det blev stranden idag igen... Anledningen var det som ni ser på bilden, vädret. Det var helt fantastiskt! Vi var bara tvugna. Solnedgång och allt. Men när vi kom fram kunde vi inte rida på stranden för det var is överallt... tråkigt. Nu hoppas jag det snöar inatt så jag kan få nytta av Menys nya snösulor, haha. Nu hinner jag inte skriva mer för alla tjatar på mig om att jag ska komma ner och se på Lady och lufsen, men Matilda kan blogga lite! Kram på er!

/Annika


Stranden


 
Haha bilden är från en dag då vi var jätte flummga och tyckte hästarna skulle vara blonda, fint va? :)

Idag red vi till stranden. Cyklade till stallet vid 3, men vi var lite sega så vi kom inte igång med ridningen förrän vid 4. Dumma som vi var, tog vi inga reflexer, men vi lovar att ha det nästa gång ;) Vi tog det ändå hyfsat lugnt, Travade halva stranden, kort galopp. Och sen galopperade vi nästan hela stranden :) mysigt, men det hann börja skymma så vi red tillbaka igen. Längtar något helt sjukt till sommaren nu! Vill ha sol och värme. Och nästa vecka åker Annika iväg och kommer bli jätte brun, snacka om att jag är avundsjuk :O

/ Matilda

EDIT

1. Jag kommer inte bli brun alls... Men jag ska till Gran Canaria :D
2. Måste skriva ner två roliga saker vi sa under vår ritt idag... Jo, jag brukar rida först med Meny, så att Sparre håller sig i skinnet, och eftersom  jag pratar framåt och Matilda har dålig hörsel så hör hon aldrig vad jag  säger.


Annika: Kolla vad mycket vatten de har i sin paddock!
Matilda: Aaaaaa....
Annika: Och så klagar vi på våran!
Matilda: SKA VI TRAVA SOM BORAT!?

Och sen, eller lite tidigare.
Matilda: Akta bilen så vi inte blir påkörda.
Annika: Nej det vore ingen hit precis. (Hit, asså, hit by a car typ. ROLIGT!)

Ja, det är viktigt att man har roligt när man rider, mycket viktigt. Ibland stör jag mig jättemycket när vissa flamsar för mycket på sina hästar men... roligt ska man ha! Och att vara seriösa har aldrig varit min och Matildas starka sida. Ciao!

Bilden är från vår kära Skrea Strand.. där vi red.
/Annika

 


Vilodag

Hej! Idag skulle jag rida lektion för min privattränare Susanne, men det var så dåligt väder idag så vi bestämde att vi tar det någon gång till helgen, så kanske jag kan rida bort till ridhuset och så kan vi hoppa eller nånting. Så idag fick Meny vila, vilket passade perfekt eftersom det var exakt en vecka sedan senast.

Idag blev Meny skodd också! Nu har ju snön försvunnit men vi satte i snösulor iaf, för man vet aldrig när det blir snö igen.. det brukar inte vara i december här i Falkenberg iaf. Jag och mamma pratade lite mer om kiropraktor också, Meny har ju haft en skada som gör att hon lätt blir stel i bakbenen (hon har haft föl och Susanne säger att det kan vara att höftbenen som klämmer ihop sig lite..) så vi kanske ska prova kiropraktor.

Är det någon därute som ska till Gbg Horse Show? Jag har varit där två år, förra året var jag där med mamma och då var vi där 2 dagar och bodde på hotell i Göteborg, det var jättemysigt! Jag älskar hotell och att få pannkakor till frukost, haha.. Hoppas vi kan åka det här året också, jag är iväg på ganska mycket men... jag vill så gärna! Isf vill jag dit på lördagen, då är det Young Rider Krafft Cup, GP ponny finalen, agility, internationell hoppning 1,40 m.m...! Det roliga är att de kända ryttarna strosar omkring där så man kan stöta på dem när man ska köpa en hamburgare eller något, det gjorde jag förra året, nice! Nu blev det ganska mycket text så här kommer en avslutande bild för jag tror inte det blir någon imorgon eftersom jag kommer rida när det är mörkt...!


Clear Round i Harplinge i somras...

/Annika

Lektion med Sparre



Hej! Idag red jag lektion på Sparre hemma på banan för Inger Carlsson. Det gick bra, galopparbetet gick bäst. Han har verkligen blivit väldigt bra i galoppen nu! Rund och fin :) Till våren ska jag verkligen tävla clear rounder med honom, i både hoppning och dressyr. Han kan behöva lite erfarenheter hur allt fungerar ute ^^

/ Matilda

Videoklipp

Hej! Förlåt att det inte blev någon träningsdagbok igår, det kommer nog idag + några oseriösa bilder.. :P Jag börjar skolan kl. 12 idag så jag passar på att göra ett litet inlägg. Hittade en film som är på mig och Meny sommaren jag fick henne, alltså för ett och ett halvt år sedan. Vet inte om vi är bättre nu eller inte, haha!



Kram på er!
/Annika

Uteritt till travbanan :)

Idag kom vi till stallet vid 10-tiden. Vi tog lite bilder på stallet och på våra ponnyer, men min kamera är dock inte så bra ;) Vi tänkte först rida till stranden, men eftersom det blåste så mycket, red vi till travbanan ist. Vi tränade galoppintervaller, och lite senare satte vi upp ett litet hinder. Har tyvärr inga bilder på det, eftersom min kamera hade helt fel inställning så de bilderna blev skit. Men varsen bild på mig och sparre + annika och meny får ni allt :D Allt gick jätte bra, och när vi tyckte att vi var klara, hoppade jag av och tog bort hindret! (eftersom annika var duktig och tog dit det.) Vi red genom skogen hem, och vi tänkte ta en sista galopp vid en äng, bredvid en gärdesgård, men när vi såg på klockan var den på tok för mycket, så vi red hem den sista biten :) Toppen mysig dag, tack världens sötaste hästar och världens sötaste annika <3



/ Matilda

Jättefin hästblogg

Jag tycker det är dåligt med bra hästbloggar ute just nu, men här är en jag verkligen rekommenderar! Frejas blogg. Den är jättesnygg och hon har jättefina bilder, den är verkligen jättebra. Klicka er dit så kommer ni bli fast, haha!

Freja
Om ni klickar på bilden kommer ni också till hennes blogg...

/Annika

Läs andra bloggar om...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Dimma

Hej! Det blir inga bilder från idag för jag glömde såklart kameran. Idag var vädret mycket bättre, det var lite halt i gräset men annars bra underlag för att rida. Jag mamma och vår hund Theia tog en typ 1 och en halv timmas lång tur, först i skogen, sen till Grimsholmen och stranden tillbaka! Helt underbart <3 Det var perfekt att rida på stranden idag, det är så roligt när Theia är med för hon tycker det är jätteroligt att springa med Meny. Det var jättehärligt iaf. Efter det så borstade jag av den mesta leran från Sparres och Meny's täcken och släppte ut dem, sedan mockade jag deras boxar, bådas, eftersom Matilda är i Göteborg idag. Det var nog det, kram på er!

hoppar
En bild på mig och Meny :)

/Annika

Rosensparre <3



                      e. Kulan Kavat   u. Moonlight Rose   ue. Robin Hood

Rosensparre - eller Sparre som han kallas är min foderponny född 04. Renrasig connemara från stuteriet Axtorna i Köinge. 140cm hög, maxad c-ponny. Växer såklart fortfarande. Kom till mig den 6 september 08 :)

Tränas för instruktör regelbundet i både hoppning och dressyr. Lättlärd, posetiv och busig ponny med glimten i ögat. Bra gångarter, snyggt steg och tycker det är riktigt kul att hoppa. Inga höjder för att tala om pga av hans ålder. Cirka 70cm är det vi hoppar nu, utan några som helst problem. Allroundponny tror jag på, eftersom han är duktig på det mesta och tycker nästan allt är kul. Tänkte försöka dra med han ut på några clear rounder till våren, om han är färdig för det :)

Som jag nämnde innan, är han en väldigt lättlärd ponny och tycker mycket om att sammarbeta, även från marken. Tidigare NH tränad, som föl och ungponny. Inriden som 3-åring sommaren 07. Jätte mysig på alla sätt och vis och jag trivs hur bra som helst med honom! Världens finaste och goaste ponny som jag älskar massvis :) <3


/ Matilda


Idyllens Meny (L)


e: Idyllens Ironi u: Labolina ue: Kunta Kinte

Meny är ett New Forest sto, maxad C-ponny (139,5 cm)  född 2001 och blir alltså 8 år detta året. Hon har haft ett föl och blev inriden som 4-5 åring, ganska sent alltså. Jag köpte henne i Maj 2007, då var hon precis grundutbildad. Jag tog det ganska lugnt med henne i början och satte inga höga krav på henne. Hösten/vintern 2007 fick hon en inflammation i en muskel i ena bakbenet. Sedan dess har där varit ganska stelt och hon har fortfarande svårast för vänster varv.

Våren 2008 ingick vi i Falkenbergsortens Div III lag i dressyr. Vi kom 2:a i första omgången, vann andra och kom 3:a sista omgången vilket resulterade i en vinst för laget! Det var jätteroligt. De individuella klasser jag tävlade gick inte speciellt bra däremot. I hoppning har jag mest hoppat clear rounder upp till 80 och KM LC, men tränar högre. Nu på vintern när det inte går att träna lika hårt tar vi det lite lugnt och så kommer vi igång sedan till våren igen :)

För övrigt är hon en ganska stoing ponny, när hon brunstar gäller det att vara med i svängarna! Hon är väldigt busig och kräver att man som ryttare har mycket tålamod och är väldigt konsekvent. Men det är det som är roligt med ridningen, för varje dag lär man sig något nytt. Hon har verkligen glimten i ögat och har man väl fått över henne på sin sida är hon helt underbar i alla discipliner. Riktigt rolig ponny och jag ångrar inte en sekund att jag valde henne! <3

/Annika

Leriga hästar

Detta var vad vi möttes av i hagen idag!

Lerigtt

Ganska kass mobilbild men ni kanske ser på marken hur det såg ut i hagen!? Och de hade nog sprungit runt som galningar för de var DRÄNKTA i lera på hela benen och magen! (Och sparres huvud :S) Helt galet. Vi kunde inte borsta av det ordentligt så idag tog vi en ca 1 timma lång skrittur på ridbanan, det gillade säkert hästarna. När vi tog in dem igen kunde vi i alla fall borsta av lite av leran... suck. Vi flippade lite i stallet också, här får ni lite finfina bilder.

   

RSS 2.0